2023-12-16 17:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi tarafından, bisikletin alternatif ulaşım aracı olarak farkındalığının artırılması amacıyla bisiklet turu gerçekleştirildi.

Bisiklet turu, GLB Koordinatörlüğü tarafından küresel sorunları gündeme taşımak ve çözüm önerileri oluşturmak için tasarlanan Global kodlu GLB205 Sustainable Cities and Communities (Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar) dersi kapsamında, Dr. Ahmet Baş ve Doç. Dr. Kevser Kahraman koordinatörlüğünde organize edildi.

RHG Enertürk Stadyumu’ndan başlayan ve AGÜ Sümer Kampüsü’nde biten tur Öğretim Üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Turun ardından Dr. Ahmet Baş tarafından, BM Sürdürülebilirlik Hedeflerinden SDG11 bağlamında bisikletin diğer motorlu taşıtlara kıyasla daha çevreci bir araç olduğu tura katılan öğrencilere anlatıldı.

Bisiklet turu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Başkanı İbrahim Somyürek ve ekibi ile Trafik Şube Ekipleri’nin de katkılarıyla yapıldı.